Értékek hálójában,avagy hogyan légy összhangba önmagaddal!

Te is szeretnél boldogabb életet?

Sokan azért fordulnak hozzám, mint life coachhoz, mert úgy érzik valami hiányzik az életükből.

Ha van egy álmod, akkor ne hagyd, hogy azt mások elvegyék tőled! Christopher GardnerHiába van tisztességes munkájuk, szép otthonuk, nagy baráti körük és szerető családjuk, mégsem érzik magukat kiteljesedettnek és igazán boldognak. Nem igazán depressziónak nevezném ezt az állapotot, inkább nyugtalanságnak, belső feszültségnek. Nekik nincs szükségük orvosi segítségre, pszichológusra, és nem is gyógyszeres kezelést szeretnének megoldásként. De valahogy mégis napról napra azzal az érzéssel élik az életet, hogy több van bennük a felszín alatt, többet tudnának kihozni magukból és az életükből. Az is meglehet, hogy ennek a tetejébe még lelkiismeret furdalásuk is van ezért!

Ilyen esetekben, mint life coach első dolog, hogy eloszlatom a kétkedést, és  megnyugtatlak, hogy semmi okod nincs lelkiismeret furdalást érezni. Az én értékrendem szerint mindenki megérdemli, hogy az életét a lehető legteljesebben élje, úgy ahogyan ő szeretné.  És ha mégis úgy érzed, valami hiányzik az életedből, az nagy valószínűséggel azért van, mert az úgy is van.

Minden esetben a hiányzó dolog egy egyszerű okra vezethető vissza: az értékrendben egy vagy több dolog nincs összhangban a jelenlegi életeddel. Tehát pontosan ezért, az első lépés minden coaching kapcsolatban, az  alap értékrended meghatározása, mindezt feltétlenül szükséges megtenni mielőtt még belekezdenénk életed alapértékeidhez való igazításának izgalmas folyamatába.

Annak ellenére, hogy milyen fontos az értékrend ismerete az egyén számára, elképesztően kevés ember van ezzel igazán tisztában. Persze az is igaz, hogy egyedül igen nehéz dolog ezt összefabrikálni vagy kideríteni. Ez azért lehet, mivel mindannyian hajlunk arra, hogy olyan dolgokat nyilvánítsunk fontosnak, ami valójában egyáltalán nem illik az alap értékrendünkbe. Ezek a dolgok nagy valószínűséggel a szüleinktől vagy a párunktól eredhetnek, de könnyedén jöhetnek korábbi tanároktól, főnököktől, vagy baráti körből, akik befolyással voltak ránk életünk valamely szakaszában. Ilyenkor megjátszhatjuk számukra, de még magunk számára is – gyakran tudattalanul – hogy ezek valójában beletartoznak a mi saját értékrendünkbe.  Gyakran már a pályaválasztás is a szülök vágyai szerint alakul, annak ellenére, hogy valójában mi mit is akarunk. Miért is? Hát hogy ne okozzunk számukra fájdalmat vagy csalódást. De mélyen legbelül mindannyian tudjuk, hogy nem lehetünk igazán és teljesen boldogok addig, amíg valaki mások elvárásai szerint  alakítjuk ki saját életünket.

Vizsgáljuk hát meg, mik is azok az alap értékek, amiről már ennyi beszéltem. Ezek nagyjából négy fő kategóriába sorolhatóak:

  • Kapcsolati értékek: mint a szerelem, barátságok, kedvesség, törődés, harmónia és hovatartozás
  • Elismerési /érdemességi értékek: mint a jutalmazás, tökéletesség, dicséret, teljesítmény vagy hogy képesek vagyunk jobbá tenni dolgokat, sikeresség, elismertség
  • Személyes értékek: mint a bizalom, spiritualitás, tudás, tisztelet, hit, méltányosság, igazságosság, egyenlő lehetőségek, egyenlő bánásmód, új, változatos dolgok kipróbálása, szabályok követése
  •  Cselekvés értékek: a kreativitás szeretete, energikusság, egészség, fittség, kiállás, kitartás, felfedezés, kaland

Legtöbbünknek általában 6-10 érték szerepel az értékrendjében, ezek olyan értékek, amelyeket jobb ha szem előtt tartjuk döntéseink során, ha teljes, kiegyensúlyozott életet szeretnénk. Az emberek értékrendje különbözik egymástól, alapvetően minden ember olyan egyedülállóan különleges, mint a hópelyhek. Még a közeli barátoknál is, akik rengeteg közös tulajdonsággal rendelkeznek, és sokban hasonlítanak egymásra, értékrendjükben nagy különbségeket észlelhetünk.

A négy fő kategória ellenére az is elképzelhető hogy egy illetőnél a fő értékek csupán egyetlen kategóriából kerülnek ki. Gondold végig, milyen előnyökkel járna számodra, ha teljesen tisztában lennél egy másik ember alapértékrendjével!? Nézzünk egy példát – két új kolléga érkezik a cégedhez mindkettőjük veled egyidős. Tételezzük fel a két ember még ugyanúgy is néz ki. De ekkor megtudod, hogy egyikük legfőbb értékei a szeretet, törődés, kreativitás; míg a másiké a dicséret, tudás, egészség és a kaland. Azonnal tudnád, hogy ha azt szeretnéd, hogy ők is jól érezzék magukat a környezetedben, teljesen különbözően kellene kezelned ezt a két embert. Gondolhatod, milyen nehéz lenne jól érezniük magukat, ha mindkettőjükkel ugyanúgy viselkednél (ahogy ezt sokan teszik egyébként), sokan úgy gondolják a másiknak is ugyanaz az alapértékrendjük, mint saját maguknak.

Végül gondolkozz el egy kicsit saját magadról…. hogyan tudnád egy életre boldoggá és megelégedetté tenni önmagad, ha elképzelésed sincs, hogy mik az alapvető értékek, amelyek fontosak számodra! Mi alapján hoznád meg a fontos döntéseket az életben?

Nagyjából összesen egy órába telik egy jó life coach-al hogy felfedezzétek és kitisztázzátok ezeket az értékeket. Az értéke pedig? Egy életre prosperálhatsz belőle! Miért ne fedeznéd fel, mi jelenti számodra azt, hogy eredményes életet élsz? Milyen elvárásokat támasztasz magaddal szemben?

Ha tisztában vagy személyes értékrendeddel, és hogy mit szeretnél a munkahelyeden, a munkádban, vagy általában az életedben elérni, akkor könnyebben leszel képes sikereket, és eredményeket elérni.  A személyes értékek tudatában hatékonyabban fókuszálhatsz az igazán fontos dolgokra az életben, és ez képes a megfelelő nyomvonalon tartani.

Kérlek, ha tetszett ez a bejegyzés,  lájkold és oszd meg ismerőseiddel, hátha számukra is hasznos lehet! Köszönöm! :-)

Life coachod, Zoli

Kattints ide és máris felveheted velünk a kapcsolatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.