Türelem, kitartás, önfegyelem nélkül nincs siker – Légy türelmes!

Life coaching önfegyelemA boldog, sikeres élet receptjének egyik igen fontos, gyakran elfelejtett összetevője a kitartás, és a türelem, mely szinte minden coaching foglalkozáson előkerül. A következőkben ezek fontosságáról szeretnék beszélni.

Ahhoz, hogy eljuss oda, ahová valóban szeretnél, több lépést kell megtenned az egyik lépés az, hogy türelmes és kitartó legyél. Miért? Mert nem megy minden egyik napról a másikra. Minél fontosabb számunkra egy cél, annál tovább tart azt elérni, és minél nagyobb jelentőséggel bír számunkra, annál több fegyelmezettségre van szükségünk ahhoz, ahogy elérjük.

Összegyűjtöttem számos példát az élet különböző területéről, melyek az önfegyelemről, a kitartásról szólnak.

• Amikor a kerted gondozod,táplálod, öntözöd, nem várhatod, hogy a növények a szemed láttára azonnal megnőjjenek.
Folyamatosan gondoznod s öntöznöd kell a növényeidet, hogy azok egy idő múlva virágba boruljanak és gyönyörűvé váljanak.

• Edzés közben sem lehet elvárni, hogy azonnal a maratont fogod lefutni, duzzadó bicepsszel.
Fegyelmezettnek kell maradnod, kitartanod az edzésterved, diétád mellett hogy a testi kondíciódban is egy magasabb szintre léphess.

• Amikor elolvasol egy könyvet , nem lehet elvárni , hogy emlékezz minden egyes szóra , és egy hirtelen megvilágosodás kerítsen hatalmába.
Olvasnod és tanulnod kell, hogy ezzel biztosítsd hogy az idő múlásával tudást és szakértelmet építhess .

• Amikor bankszámlát nyitsz , nem lehet elvárni , hogy egy pillanat alatt milliomossá válsz és a kamatokból vígan éldegélni.
Kitartóan pénzt kell félre tenni minden hónapban, így fokozatosan gyűlik a fészek aljában a tojás , amely végül megadja a hosszú távú pénzügyi biztonságot .

Persze könnyű várni az azonnali gyors eredményeket, de közben elcsüggedünk, ha nem kapjuk meg a várt hozamot egyből a befektetésünk után. Az egyes life coaching ülések után is az eredmények sem mindig azonnal jelentkeznek, bár én is a gyorsabb, azonnali sikereknek örülnék. Aztán a türelem gyakran busásan kárpótol a kezdeti döccenésekért.

Hidd el a legjobb eredményeket az éveken keresztül történő, fegyelmezett és koncentrált törekvések adják, amelyek konkrét és mérhető célokon alapulnak. Az önfegyelem a siker egy ritkán hangoztatott, kevesek által ismert fontos összetevője.

Kívánom neked, hogy légy fegyelmezett és kitartó a céljaidhoz vezető úton – és persze ez által sikeres!

Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek oszd meg a Facebookon, illetve a Googol+ -on ismerőseiddel, hátha nekik is tetszik majd!

Köszönöm! 🙂

Life coachod, Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük