Category Archives: Egyéb

Az önfegyelem a siker kulcsa?

“Annak hatalma a legnagyobb, aki saját maga felett uralkodik.” (Seneca)

Mi az önfegyelem?

Önfegyelem life coachingA magyar értelmező szótár szerint az önfegyelem saját magunk irányításának képessége, egy olyan kitartáson alapuló lelki tulajdonság, képesség, amelynek segítségével egy személy következetesen ragaszkodik a korábban kialakított szabályokhoz, vagy önmaga korábbi elhatározásához.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban és miért fontos?

Az önfegyelemhez társulnia kell egy folyamatos önmonitorozásnak, egyfajta tudatosságnak. Az önfegyelem eszköz egy kitűzött cél elérésében.

Ha például le szeretnénk fogyni, vagy erősebbek, egészségesebbek szeretnénk lenni, meg kell terveznünk azt, hogy a cél eléréséhez milyen úton juthatunk el. Fel kell állítani magunk számára egy szabályrendszert, amelynek betartásával elérhetjük a kívánt végeredményt. A szabályrendszer betartásához pedig önfegyelemre lesz szükségünk, hogy a korábbi beidegződéseket (mozgásszegény életmód, nassolás, lustaság) elhagyjuk, vagy tudatosan kerüljük, és az új viselkedésmintákat beépítsük a hétköznapi rutinunkba. Continue reading

Kína leggazdagabb emberének tíz pontja – A legnagyobb hiba, ha feladod

Egy igazi üzletembernek nincsenek ellenségei, és a vízióját követi: fontos gondolatokat tanulhatunjack_ma egy sikeres példakép egy coach szemébenk Kína egyik legnagyobb hatalmú milliárdosától. Coachként csak megerősíteni tudom, hogy világosan megfogalmazott elvek mentén, önmagunkhoz hűen, tiszta játékszabályokkal játszva érdemeljük ki az üzleti sikert. Continue reading

6 ok, amiért érdemes célokat kitűzni egy coach szerint

Rendben, szóval nem én vagyok az első, aki arról akar meggyőzni, hogy milyen fontosak is acélok az életben, és valószínűleg nem is én leszek az utolsó.

De a kliséktől eltekintve, a célok fontosságának megértése és hogy tudd, hogyan kell célokat
kitűzni alapvető fontosságú ahhoz, hogy előrejuss az életben. Itt van 6 elképesztően nyomós
indok, amiért muszáj lenne célokat kitűznöd magad elé:

1. A célok tolnak előre Continue reading

Hogyan hozhatsz ki legtöbbet a Life Coaching ülésekből?

life coaching ülésA life coaching egy közös munkán alapuló kapcsolat, ahol a coach és az ügyfél hosszú távon dolgoznak együtt. Célokat tűznek ki, akciótervet állítanak elő, és az akadályozó tényezőket elhárítják az útból. A Coaching ülésekből úgy lehet a legjobban profitálhatni, ha az ügyfél is elkötelezi magát a rendszeres megbeszélések mellet, mondjuk 6 hónapra. Természetesen az is előfordulhat, hogy esetleg csak néhány megbeszélésre van szükség, hogy az egyén tisztábban lásson egy bizonyos helyzetet az életében.

Mivel a life coaching két fél együttműködésén alapszik, kiemelten fontos, hogy az ügyfél teljesen jelen legyen ezeken a beszélgetésekben, valamint felkészülten érkezzen.

A következőekben 5 pontban összefoglaltam, hogyan is lehet a legtöbbet kihozni egy-egy life coaching megbeszélésből. Continue reading