Category Archives: Könyvajánló

A célkitűzés hogyanjai –  Leckék Napoleon Hilltől és Tim Ferrisstől

Manapság rengeteget lehet hallani a célkitűzés fontosságáról – és ha csak annyira szeretsz a sikerről és a kiemelkedő teljesítményekről olvasni, amennyire én, láthatod a sikeres emberek történetei között, hogy nyilvánvalóan egytől egyig kivétel nélkül célokat tűztek ki maguk elé, majd elképesztően keményen dolgoztak azok megvalósításán.

Nyilván ez mind szép és jó, de felmerül a kérdés hogyan is kell célokat kitűzni?

Az átlagos tévképzetekkel ellentétben, a célkitűzés nem csak annyiból áll, hogy elképzeled amit megLife Coaching célkitűzés szeretnél valósítani. Ha megfelelőképpen van alkalmazva, akkor a célkitűzés egy olyan eszközzé válik, ami az  álmok megvalósításának esélyét számottevően megnöveli.

Ezért hát érdemes elolvasni ezt a leckét a célkitűzésről, amit két nagyszerű embertől hoztam. Ők annak szentelték az életüket, hogy felfedjenek olyan titkokat számunkra, amely a kiemelkedő teljesítmény és siker elengedhetetlen kellékei.


Napoleon Hill Gondolkodj és gazdagodj című könyve
már azelőtt létezett, mielőtt a “Titok” generációkat győzött volna meg arról, Continue reading

Mire jó az NLP? könyvajánló

NLP könyv life coachinghozAz utóbbi időben olvasmányaim körében egyre jobban megszaporodtak a tanulságos tanmesék.
Nem véletlen ez, mivel egyre jobban érzem hasznosságukat és segítségüket. Gyakran mutatnak irányt, esetleg új nézőpontot nyithatnak, ha már belesüllyedni látszunk a szürke hétköznapokba. A következő könyv érdekes, színes példája annak, hogy egyszerűen, közérthetően megírt zseniális történet tud szórakoztató, rendkívüli élményt adó, és egyben hasznos tudást közvetítő is egyszerre lenni.


A könyv címe: Mire jó az NLP? Continue reading

Könyvajánló life coachinghoz

Jack Canfield: A siker alapelvei

Sikeres life coaching, Business coachingA következőkben egy olyan könyvre szeretném felhívni a figyelmeteket, melyet a life coaching folyamatokban gyakran használok átütő sikerrel az arra nyitott coaching ügyfeleknél.
Ha rajtam múlna, ezt a könyvet kötelezővé tenném a középfokú oktatásban, mert olyan nagyszerű tanácsokkal van tele ami a felnövekvő generációt is felkészíti az életre. Több mint 64 kiváló, gyakorlatban is jól használható praktikus ötlettel szolgál, melyek alkalmazásával, olyanná varázsolhatjuk életünket, amilyennek mindig is szerettük volna, ha van hozzá kellő kitartásunk. Jack Canfield hosszú évek tapasztalatára alapozva megosztja velünk, milyen hétköznapi apróságok, szokások, attitűdök, stratégiák különböztetik meg egymástól a sikeres és sikertelen embereket.
A puding próbája az evés, tartja egy régi angol közmondás. Nos, én megkóstoltam, elfogyasztottam és meg is emésztettem ezt az művet, mely tapasztalatom szerint is sikeresen alkalmazható a mindennapi életben. Javaslom, feltétlen olvasd el, mert nagyon praktikus és jól használható, bár egyetlen olvasás nem lesz elég, hiszen minden stratégiát nehéz lenne egyszerre magunkévá tenni és a gyakorlatban is alkalmazni, mert mint tudjuk a sikerhez vezető út nem két hétig tart, az egy hosszú utazás, amit buktatók, gödrök és kátyúk nehezítenek. Érdemes beszerezni, hogy mindig kéznél legyen, ha elakadsz, vagy tanácsra szorulsz, biztatásra vágysz legyen hová fordulnod.

Érdekes, hogy az üzleti, illetve a coaching irodalom által nem teljesen elismert ez a mű, pontosan azért, mert túlságosan gyakorlati; mégis a legfontosabb irányelvekben tökéletesen egyezik vele.
A legfőbb mondanivalója a gyakorlati tippek mellet, hogy csak akkor vagy igazán képes a személyes fejlődésre, ha a saját életed iránt teljes felelősséget viselsz és nem a környezetedre mutogatsz az eredménytelenséged miatt.
Gyakorlatiassága miatt olvasása önmagában még nem elégséges, de ha elkezded a gyakorlatba beépíteni a felkínált eszközöket, akkor a siker nem maradhat el!

Ha szeretnél coachingot igénybe venni a változás elősegítéséhez, itt kérj időpontot!