Category Archives: Life coaching mini tipp

Life coaching tipp

Fókusz coaching

Life coaching tipp!

Gyakorold, hogy Te is a következőképpen gondolkozz! 🙂Life coaching tipp

Két dolog történhet:

1. Vagy sikerül,
2. Vagy újra kezdem…

Ahhoz, hogy folyamatosan sikereket érj el az életedben, nem szükséges más, csak hogy rendületlenül saját célokat tűzz ki, tervezd meg hogyan tudod elérni őket, majd pedig dolgozz értük keményen, de okosan. Ügyfeleimnek ebben a folyamatban segítek life coachként. Bár coachként rendszerint nem adok tanácsokat, úgy gondolom, hogy ez az egyszerű life coaching tipp segíthet abban, hogy elgondolkozz, hogy talán más módon is élheted az életed.

Ha szeretnél Te is a life coaching tippeken túl egy igazi coaching folyamat erejét megtapasztalni, akkor jelentkezz egy ingyenes, kötöttségektől mentes coaching alkalomra!

Life coachod

Iványosi-Szabó Zoli

 

Ejj, ráérünk arra még… vagy mégsem?! life coaching tipp

Life Coaching Tipp: Te is gyakran érzed azt, hogy majd később megcsinálod? Miért nem jó ez? Mert ‘a halogatás az alkalom gyilkosa“! (Bár mondjuk ha a következő cigire való rágyújtást halogatnád ennyire, az nem lenne kifejezetten rossz! 🙂 )

Fejleszd ki magadban a sikeres emberekre jellemző MOST MEGTESZEM hozzáállást! Eleinte nem lesz egyszerű, de ha megfelelően fókuszálsz garantálom hogy sokkal többet sokkal rövidebb idő alatt fogsz haladni! – life coachod, Zoli

Oszd, tageld, likeold, hogy másoknak is segíthess!

halogatás, life coaching

Mit tehetsz ma álmaid megvalósításáért?

Fókusz Coaching
Éveket eltölthetsz a sikertörvények tanulásával, megismered azokat a tulajdonságokat, gondolatokat, tetteket, amelyek képessé tesznek téged céljaid megvalósítására… hogy végre egészségesebben élj, vagy hogy berobbantod karriered rakétáját, hogy többet keress, vagy kitörj végre a mókuskerékből és elindítsd álmaid vállalkozását …
De mindez nem sokat ér, ha közben nem teszed meg a hozzájuk szükséges lépéseket!

Újévi célkitűző coaching program

Idén legyen ez másképp! Az Újévi célkitűző program megadhatja számodra a kezdő lökést, mert közben egyszerű lépésekre, koordinátákra bontott konkrét forgatókönyvet dolgozunk ki céljaid eléréséhez.

Nézd meg a teljes program tartalmát, és jelentkezz még ma a fennmaradó helyek egyikére!

http://fokuszcoach.hu/blog/fokuszban-az-ujevi-almok/

 

Mikor telik be a pohár?

Gyakran felteszem a coaching folyamataim során azt a találós kérdést, ami arra a bizonyos pohár vízre vonatkozik. Meddig van a pohár? Félig tele, vagy netán félig üres? Az tartják, hogy a pozitívan gondolkodó emberek szerint félig tele, a pesszimisták szerint pedig félig üres a pohár. Szerintem egyik válasz sem tükrözi a valóságot, ugyanis én úgy gondolom, hogy az a pohár igenis tele van! Félig vízzel, félig levegővel.:-)

Life coaching mini tipp, féli tele, félig üres, teljesen tel

Bár ilyen választ eddig még senkitől sem kaptam, meggyőződésem hogy a coaching folyamatok végére ügyfeleim számára is megtelik a pohár.

Azt hiszem a kérdés valójában túlmutat a pohár fizikai tulajdonságain, fontosabbnak tartom azt, hogy hogyan érzékeljük azt. Ez pedig nagyban függ a körülményektől és a gondolkodásmódtól. Ha például a sivatag közepén találjuk magunkat ennyi vízzel, lehet hogy máris a szomjhalál küszöbén éreznénk magunkat, de az is lehet, hogy örülnénk a megmaradt mennyiségnek, és bíznánk a mihamarabbi utánpótlásban.

kid-peeking-at-cookie-jar

Egy kisgyermek, aki addig nem kap kedvenc süteményéből, amíg meg nem issza a teljes pohár vizet elképzelhető hogy nem örülne neki, hogy még mindig megvan a fele!  Bár azt is érezheti, hogy már csak egy fél pohár víz választja el kedvenc sütijétől és lelkesen felhörpinti a tartalmát.  🙂

Mindkét esetben a pozitív és negatív hozzáállást próbáltam  érzékeltetni, hogy jobban megérthesd a lényeget. Csak is rajtad múlik melyiket választod, de vajon melyik hasznosabb?

A való életben is számtalan meglepő példát találhatunk a negatív hozzáállásra. Ne is menjünk messzire – nemrég belefutottam egy elég negatív facebook hozzászólásba, idézem – “ezen a világon minden szar”. Megnéztem emberünk Fb. profilját és csodálkozva vettem észre, hogy a képei között mennyi boldog pillanat van a családjáról. Gyönyörű lánya, unokája van, a boldogság sugárzott a képekről. Igencsak elgondolkodóba ejtett a dolog – ennek az embernek tényleg nincs semmi öröme? Vagy csak nem veszi észre ezeket a boldog pillanatokat, értékeket az életében?

Ti mit gondoltok?

Neked adódott e már a pozitív gondolkodásból bármilyen konkrétan realizálható hasznod?

 

Kérlek, ha tetszett ez a bejegyzés,  lájkold és oszd meg ismerőseiddel, hátha számukra is hasznos lehet! Köszönöm! :-)

Life coachod, Zoli