Category Archives: Life coaching tipp

Mi is az igazi boldogság?

Life coaching boldogság Életemben mindig igyekeztem az egyszerűségre törekedni és gyakorlatiasan megközelíteni az élet különböző területeit. Azt gondolom, hogy több száz könyv elolvasása után is bizton állíthatom, hogy az ember egyetlen legfontosabb célja, hogy boldog legyen. Az általam végzett life coaching folyamatokban szinte mindig, de üzleti vonalon végzett business coaching alkalmak során is gyakran megjelenik ez a törekvés.

Boldognak lenni jogunk, sőt kötelességünk! Az egyes személyeknek a társadalom, a környezetük, önmaguk, sőt, aki vallásos, annak Isten felé is legfontosabb kötelessége, hogy kihozza magából a legjobbat és megalkossa azt a legteljesebb életet, amit lehetőségei engednek.
A boldogság bár azt gondoljuk, hogy mindenkinek ugyan azt jelenti, de mégis olykor teljesen mást értünk alatta. Continue reading

Kína leggazdagabb emberének tíz pontja – A legnagyobb hiba, ha feladod

Egy igazi üzletembernek nincsenek ellenségei, és a vízióját követi: fontos gondolatokat tanulhatunjack_ma egy sikeres példakép egy coach szemébenk Kína egyik legnagyobb hatalmú milliárdosától. Coachként csak megerősíteni tudom, hogy világosan megfogalmazott elvek mentén, önmagunkhoz hűen, tiszta játékszabályokkal játszva érdemeljük ki az üzleti sikert. Continue reading

Tavaszi megújulás, miért most?

Március kezdete a várakozás, a hideg tél utáni újraéledés boldog időszaka. Gondolataink gyakran a megújulás, a fejlődés, célok megvalósítása körül járnak ilyenkor. Nemhiába az angol tavasz szó – spring, egyben rugót is jelent, ami jelképesen megadhatja a kezdő lökést. A tavaszi megújulás időszaka – a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig tart – az emberek számára is a legalkalmasabb időszak az új célok, tervek megfogalmazására, előkészítése a nyári kibontakozásnak, gyümölcsözésnek.

Hogy is megy ez? Continue reading

Hogyan hozhatsz ki legtöbbet a Life Coaching ülésekből?

life coaching ülésA life coaching egy közös munkán alapuló kapcsolat, ahol a coach és az ügyfél hosszú távon dolgoznak együtt. Célokat tűznek ki, akciótervet állítanak elő, és az akadályozó tényezőket elhárítják az útból. A Coaching ülésekből úgy lehet a legjobban profitálhatni, ha az ügyfél is elkötelezi magát a rendszeres megbeszélések mellet, mondjuk 6 hónapra. Természetesen az is előfordulhat, hogy esetleg csak néhány megbeszélésre van szükség, hogy az egyén tisztábban lásson egy bizonyos helyzetet az életében.

Mivel a life coaching két fél együttműködésén alapszik, kiemelten fontos, hogy az ügyfél teljesen jelen legyen ezeken a beszélgetésekben, valamint felkészülten érkezzen.

A következőekben 5 pontban összefoglaltam, hogyan is lehet a legtöbbet kihozni egy-egy life coaching megbeszélésből. Continue reading