Megrekedtél, elakadtál, avagy tippek az új lendülethez..

Fókusz Coaching

Gyakran tapasztalt jelenség az élet számos területén, hogy a különböző nagyszerű céljaink felé haladva olykor megrekedünk, lendületünket veszítjük. Gondolom Te is jártál már így?

Ezt a lehangoló jelenséget megfigyelhetjük a munkákban, a sportban, tanulásban, kapcsolatokban, pénzügyekben, egyszóval az élet számos területén.
Ez azért is szörnyen romboló tud lenni, mert gyakran ez az a kritikus pont, ahonnan visszafordulunk, itt adjuk fel és egy belekezdünk egy másik tevékenységbe, vagy másik célt tűzünk inkább ki.
A legtöbb ember pontosan ennél a pontnál bukik el újból és újból.

Life coaching plató
Ekkor két dolgot érdemes megvizsgálni:

1.Hogy miért történik mindez? Gyakran már az is sokat segít, ha megismerjük a történéseknek hátterét, így képesek leszünk legközelebb elkerülni ugyanazt a buktatót. Erre  segítek most neked megadni a választ.

2. Másik oldalról megközelítve pedig hogyan tudod mindezt elkerülni? Most csokorba gyűjtve megmutatom neked, hogy milyen egyéb módon tudod ezeket a buktatókat elkerülni.

Az első kérdést részletesebben vizsgálva úgy gondolom mi emberek általában azt gondoljuk, hogy a fejlődésünk mindig folyamatos, napról napra jobb és jobb lesz, de ezzel ellentétben ez korántsem így van. A természet egyik alaptörvénye az élet szinte minden területein, hogy mindig folyamatosan váltakozik minden változás sebessége. Maga az emberi lény is eltérő fizikai, tömegbeli fejlődésen esik át csecsemő kortól élete végéig. A változások egyforma sebességgel történek meg, hanem vannak periódusok, amikor nagyobb léptékű változásokat tudunk véghez vinni, aztán pedig jön egy stagnáló időszak, majd újraindul a fejlődés.  Általában a stagnáló időszak, ahol a legtöbben feladják, mert úgy gondolják itt aztán már nem fog semmi történni. Tehát jó ha szem előtt tartod,  vágyó, hogy az nem fogsz lineárisan és folyamatosan töretlenül haladni a céljaid felé.

A másik törvényszerűség pedig, hogy gyakran a változás a felszínen egyáltalán nem is látszik, hanem csak a mélyben történik, rejtve marad a szemünk elől. Ilyenkor még mi sem látjuk, hogy jó irányba haladunk, és a bár a cél már szinte egy karnyújtásnyira van. A motiváció elvesztése lehet ennek az ára, és a cél feladása. Tartsd szem előtt, hogy a tojásból kifejlődő kiscsirke esetében  is azt gondolhatnánk, hogy nem történik semmi a tojással, aztán pedig láss csodát, egyszer csak hirtelen megelevenedik a tojás.
Ezek a folyamtok, törvényszerűségek megismerése és szem előtt tartása önmagában is segíthet, hogy jobban megértsük mi zajlik velünk és ezáltal tovább kitartsunk a céljaink felé haladva, és azt tényleg el is érjük.

Következő bejegyzésemben azokat a praktikus, átütő erejű eszközöket mutatom majd be számodra, amelyek nagy segítséget nyújthatnak neked, hogy az álmaid megvalósítása mellett sziklaszilárdan kitartsál és, hogy száz százalék biztonsággal el is érd azokat.

Ha tetszett ez a bejegyzés,  kérlek ”lájkold” és oszd meg ismerőseiddel, hátha nekik is tetszik majd!

A következő rész itt olvashatod!
Köszönöm! :-)

Life coachod, Zoli

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük