Tavaszi megújulás, miért most?

Március kezdete a várakozás, a hideg tél utáni újraéledés boldog időszaka. Gondolataink gyakran a megújulás, a fejlődés, célok megvalósítása körül járnak ilyenkor. Nemhiába az angol tavasz szó – spring, egyben rugót is jelent, ami jelképesen megadhatja a kezdő lökést. A tavaszi megújulás időszaka – a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig tart – az emberek számára is a legalkalmasabb időszak az új célok, tervek megfogalmazására, előkészítése a nyári kibontakozásnak, gyümölcsözésnek.

Hogy is megy ez?

Célkitűzés coaching

Célkitűzés coaching

Gondold csak végig a növény ültetésének módját – veszed a virágmagot,
egy új, tiszta cserépbe friss tápanyagokkal teli földet teszel és elülteted bele, majd meglocsolod és napra teszed. Nagyon fontos a friss, tápanyagokban gazdag föld, az egészséges virágmag és a tiszta víz. A virágmag jelképe gondolatainknak, elérendő céljainknak, a föld a megvalósítható terveket, álmokat szimbolizálja, míg a rendszeres locsolás tevékenysége modellezi azt, hogy céljaink eléréséért mindent megteszünk, áldozatot hozunk.

Tegyük ezt a gondolatot a fejünkbe, vessük papírra és ápoljuk nap, mint nap.

Ha szükséged van a tavaszi lendülethez egy kis segítségre, esetleg érdekelhet egy csoportos coaching, ami biztosan cselekvésre ösztönöz majd! Részletekért katt ide!

Eredményes, gyümölcsöző tavaszi megújulást és célkitűzést kívánok!

Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek ”lájkold” és oszd meg ismerőseiddel, hátha nekik is tetszik majd!

Köszönöm! :-)

Life coachod, Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük