TIPPEK A SIKERHEZ

REFERENCIÁK

LIKE-OLJ!
Gyarkan Ismételt Kérdések a Coachingról

Hogyan történik a coaching a gyakorlatban?
A foglalkozások időtartalma egy és másfél óra közötti. Külső szemlélő számára egy barátságos beszélgetésnek tűnik melyet egy kellemes helyen, leggyakrabban kávézóban történik. Azonban a háttérben kemény munka folyik mely során mindvégig Te és a célod, problémád az, ami a fókuszban van.

Hány coaching alkalom szükséges a változáshoz?
Személytől, élethelyzettől, céltól függ a coaching hatása. Általában öt vagy tíz alkalmasak a folyamatok, amelyeket eddig végeztem. Illetve a prémium prémiumaként egy éves csomag keretében egy teljes éven keresztül folyik, melynek kimenetele teljesen megváltoztatja és átformálja az életedet az általad kívánt irányba.

Milyen gyakoriak a coaching találkozók?
Rendszerint hetente, kéthetente tartom a life- business coaching üléseket. Az egy hónapnál hosszabb szünet csak kivételes esetekben lehet célravezető. A közti időszakban természetesen, ha elakadásod van, nyugodtan hívhatsz!

Milyen eredményekre számíthatok a coaching segítségével?
Először is sok munkára! és nagyon sok pozitív eredményre!! Mik lehetnek ezek? Ez Tőled függ. Az első fontos feladatok egyike, hogy belső értékrendeddel, és a valósággal összhangban álló célokat tűzzünk ki. Majd a változások, amiket a coaching segítségével elérsz, képesek lesznek teljesen új, pozitív irányban átformálni az életedet, és egy boldogabb életed biztosítani magadnak.

Mit jelent a pénz visszafizetési garancia a siker fókuszú life- és business coaching esetében?
Ha elégedetlen vagy az általam kínált life- business coaching szolgáltatással, akkor visszafizetem az adott coaching foglalkozás árát. Cégek esetében, azt, hogy csak eredményes coaching folyamat végégén szükséges a coaching folyamat árát kifizetni.

Ez számomra kicsit olyannak tűnik, mintha a tele shopban ígérnék. Mi benne a turpisság?
Az, hogy neked is komoly erőfeszítéseket kell tenni a változás érdekében, és rendszeresen elvégezni a saját magad által kitűzött feladatokat és a nagyobb célok részfeladatait elvégezni. Tehát komoly személyes munkát igényel!

Miért tudsz Te nekem segíteni coachinggal?
Mert hosszú évek során ezt tanultam (BKF Business coach diploma), emellett számos önfejlesztő módszert elsajátítottam és ültettem át a gyakorlatba ( NLP, bioenergetika, retorika, stb.). 15 éves korom óta érdekel az önfejlesztés, a siker, a boldogság megtalálása és a célkitűzés, és annak elérésének tudománya.

Mi a siker, amit oly gyakran emlegetsz?
Szerintem mindenkinek más! Valakinek az, hogy megtalálja, hogy mihez is kezdjen az életben, másnak, hogy sikeres lesz vállalkozásában. Az igazi siker belső értékeinkből származik, és mi vagyunk, akik eldöntik, hogy elégedettek vagyunk a saját életünkkel és a világgal. Azok, akik csak a külső sikert, tehát az ismertséget és pénz csillogását keresik azok nagyon gyakran boldogtalanok. Te melyiket választanád?

Mi a fő különbség a life coaching és a business coaching között?
A fő különbség, hogy a life coaching célja, hogy a te személyes életed változzon a kedvező irányban. A business coaching alapvető célja, hogy magasabb teljesítményre legyél képes. Talán a másik gyakorlati különbség még, hogy a business coachingot a vállalatok, vállalkozások fizetik a vállat céljainak könnyebb megvalósítása érdekében.

Mennyibe kerülnek a (life) coaching találkozók?
Az árakról az árak menüpont alatt találsz hamarosan felvilágosítást.

Mennyi idegi tart egy coaching találkozó?
Nálam egy alkalom rendszerint 60-90 perc, attól függően, hogy éppen a folyamtat mit kíván meg.

Miben különbözik a coaching a pszichológiától vagy a tanácsadástól?
A pszichoterápia nem eredményorientált és leginkább a múltban történt eseményekkel foglalkozik. Inkább analizál, mint inkább a megoldásra fokuszál. A tanácsadás eresén konkrét ötleteket, megoldásokat kapsz, melyek igen hasznosak lehetnek. A coaching folyamat során pedig önmagad megtanulod megtalálni a megoldásokat a személyes problémáidra. Nem egyszerűen halat ad, hanem megtanít halászni

Kit válasszak coachot, vagy pszichológust?
Ha úgy érzed, hogy egy a múltban gyökerező mély probléma mely megkeseríti az életedet, akkor válaszd a pszichológust. Ha azonban azt gondolod, hogy az életed alapjaiban legalább átlagosan működik, de te többre vágysz, és egyszerűen sikeresebb, eredményesebb szeretnél lenni, illetve szeretnél kitörni a mindennapok szürkeségéből, egy izgalmas, vagy teljesebb életre vágysz akkor a coachingot neked találták ki.

Mi a coaching? Mit jelent pontosan?
A coaching bármilyen meglepő is egy magyar származású szó, mely meghonosodott az angolszász nyelvterületen az 1800-az években. Ezt még a coachok közül is kevesen tudják. Kocs nevű községben gyártott szekereket nevezték el először kocsinak, majd innen terjed el ez a kifejezés. szinte egész Európában. Az angol jelentése kettős, egyrészt edzőt jelent, mely a sportolónak segít, hogy a legjobb teljesítményét kihozzák magukból. A másik jelentése távolsági busz, mely az embereket eljuttatja, elviszi a kiindulási helyről az általuk kívánt célba. Ezeknek a jelentéseknek az átvitt értelme a coaching, mely az emberekben rejlő egyedi potenciálját hivatott kibontakoztatni. Illetve a céljaikat segít elérni, úgy hogy jövő- és eredményorientálót, meghatározott időre szól ez a tevékenység. A coach nem tanácsokat osztogat, hanem megtanít megoldani a problémákat (generatív tanulás). Azaz nem halat ad, hanem annál többen, megtanít halászni, mely segítségével egy életen át jóllakhatsz.

Mi a business coaching?
A coaching azon területe, ahol a coaching folyamat esdőleges feladata a dolgozó teljesítményének növelése, fejlesztése. Az egyénekben lévő személyes potenciál legtöbbször csak nagyon alacsony mértékben jelenik meg az értékteremtés folyamatának kiteljesedésében. A coachingot a vállalat kezdeményezi, és a költségeit is ő állja, a vállalati hatékonyság és eredményesség maximalizálása érdekében.

Milyen ügyfeleket nem vállalok?
Azokat az ügyfeleket nem vállalom, akik munka nélkül kívánnak eredményeket elérni! A házi feladat elkészítése, a foglalkozásokra való készülés a közös munka eredményének egyik záloga.

Félek, ha életemről bizalmas információkat osztok meg akkor azok napvilágra kerülve előnytelen helyzetbe hozhatnak engem! Valós-e ez az aggodalmam?
Nem, mivel a coaching során az elhangzott információk bizalmasan kezeljük, így bármilyen információ csak előzetes hozzájárulásoddal adjuk át harmadik félnek.

Mi a garancia arra, hogy jó helyen járok és eredményesen tudsz segíteni nekem?
Nézd meg a referenciáimat, azaz azon emberek értékelését munkámról, akiknek már segítettem. Azt gondolom, ennyi ember már nem tévedhet!  Illetve tanulmányaim mind megalapozzák a sikeres munkámat.

 


FÓKUSZBAN A SIKER
Fókusz Coach - Minden jog fenntartva

A SIKER RECEPTJE / MI A COACHING? / BUSINESS COACHING / LIFE COACHING
TANULSÁGOS TÖRTÉNETEK / GYIK / KAPCSOLAT